[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/vlada-brckog-obiljezen-svjetski-dan-doktora-obiteljske-medicine.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/100x73\/vlada-brckog-obiljezen-svjetski-dan-doktora-obiteljske-medicine.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/vlada-brckog-obiljezen-svjetski-dan-doktora-obiteljske-medicine.jpg","size":"119.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Brčkom obilježen Svjetski dan doktora obiteljske medicine

U organizaciji Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH, Udruge doktora obiteljske medicine i u suradnji s Udrugom "Medicinar", u utorak je na Trgu mladih u Brčkom obilježen Svjetski dan doktora obiteljske medicine uz slogan "Gradimo budućnost s obiteljskim doktorima".

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić istaknuo je tom prigodom da Brčko kao zajednica mora podržavati doktore obiteljske medicine i imati kontinuitet obilježavanja ovakvih značajnih datuma, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Evidentno je da Odjel i brčanska vlada u budućnosti moraju činiti još veće napore kako bi se osigurao prostor za rad doktora obiteljske medicine, oprema kao i kadar. Mi smo za ovu godinu kao Odjel to već uradili donoseći rješenja o većem broju osoba koje mogu ići na specijalizaciju, a riječ je o 30 specijalizacija. To je podatak koji nas ohrabruje jer je riječ o osobama koje će se nakon specijalizacije staviti na raspolaganje našoj lokalnoj zajednici", kazao je Šadić.

Specijalistica obiteljske medicine i predsjednica Udruge doktora obiteljske medicine Brčko distrikt BiH Maksida Jašarević navela je kako je današnji dan dobra prilika da se ukaže na ključnu ulogu koju u zdravstvenom sustavu imaju doktori obiteljske medicine.

"Mi smo prva i osnovna karika u zdravstvenom sustavu zdravstvene skrbi i to smo pokazali i tijekom prethodne godine kada su obiteljski doktori prvi stali u obranu i borbu protiv pandemije koronavirusa te sve svoje ljudske kapacitete, tehničke i materijalne, prostorne, usmjerili na prioritet za rješavanje covid-19 pandemije. Treba odati priznanje svim kolegama koji rade, uključujući i naše sestre i tehničare, bez kojih timski rad ne bi mogao postojati. Današnja akcija simbolizira i povratak na normalni rad i metode gdje ćemo više pričati o cijepljenju, istinama i zabludama oko cijepljenja i promovirati imunizaciju", kazala je Jašarević.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana doktora obiteljske medicine organizirano je i besplatno mjerenje šećera u krvi i tlaka, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!