[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/19\/xd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/19\/100x73\/xd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/19\/xd.jpg","size":"108.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bh. žensku košarkašku reprezentaciju na Vlašiću posjetio načelnik općine Travnik

Žensku košarkašku reprezentaciju BiH, koja se na Vlašiću priprema za predstojeće Europsko prvenstvo, posjetio je danas načelnik općine Travnik Kenan Dautović.

Ističući da se nada uspjehu bh. košarkašica na Eurobasketu, Dautović je kazao da ga veseli što su za tako važne pripreme izabrale upravo Vlašić.

- Na ovaj način šaljemo izvanrednu poruku da na Vlašiću postoje odlični uvjeti za pripreme, te pozivam i ostale reprezentacije i sportske klubove da dođu i iskoriste ih - kazao je Dautović, dodavši kako je cilj pozicionirati Vlašić i općinu Travnik kao nezaobilaznu destinaciju sportskog turizma.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH priprema se već osam dana na Vlašiću za Europsko prvenstvo, koje će biti održano od 17. do 27. lipnja u Francuskoj i Španjolskoj.

Izbornik reprezentacije Goran Lojo ocijenio je da su uvjeti na toj planini fantastični, te je istaknuo da košarkašice vrijedno rade i da nemaju problema s ozljedama.

- Vlašić smo izabrali jer je to jedina planina u BiH koja ima uvjete za ovakav nivo priprema koji je nama potrebna. Ovaj period od 12 dana boravka na Vlašiću koristimo za podizanje fizičke spreme, a u subotu putujemo za Fojnicu - dodao je Lojo.

Nakon boravka u Fojnici bh. košarkašice će u Poreču odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Hrvatske, a potom u Podgorici s košarkaškom reprezentacijom Crne Gore, dok će sedam dana pred odlazak na Europsko prvenstvo boraviti na pripremama u Tuzli.

Na Eurobasketu BiH će igrati u skupini u kojoj su Turska, Belgija i Slovenija.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!