[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/podjela-paketa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/100x73\/podjela-paketa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/podjela-paketa.jpg","size":"97.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

KS - Najugroženijim članovima boračkih kategorija 1.430 paketa i 12 t krompira

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, u saradnji sa Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo, protekle sedmice upriličilo je podjelu 1.430 paketa i 12 tona krompira za najugroženije članove boračke kategorije sa područja Kantona Sarajevo.

Radi se o paketima sa higijenskim artiklima, koji su uručeni članovima šehidskih porodica, porodicama ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović je ovom prilikom zahvalio Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo, koja je za ovu namjenu ustupila i u pakete spakovala dio svojih rezervi. Paketi i krompir su podijeljeni uz pomoć boračkih udruženja te dostavljeni starim, nemoćnim i bolesnim korisnicima koji ih nisu mogli lično preuzeti.

Iz Ministarstva za boračka pitanja su poručili da će nastavit i dalje pomagati pripadnike boračkih kategorija kako kroz različite projekte koji se realiziraju putem javnih poziva, tako i kroz druge oblike pružanja direktne pomoći najugroženijim pripadnicima boračkih kategorija, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!