[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/xf_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/100x73\/xf_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/xf_1.jpg","size":"98.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Suzuki u Moto GP šampionatu do 2026. godine

Dogovor je postignut sa Dornom, korporacijom koja vodi takmičenje najbržih svijetskih motociklista. U skladu sa tim Suzuki će raditi na razvoju svog fabričkog tima poznatog kao „Tim Suzuki Ekstar“.

Suzuki je na trkačke staze širom svijeta ušao 1960, kada je kao tim učestvovao na legendarnom „Turist trofeju“ na ostrvu Man. Prošle godine japanski brend iz Hamamacua proslavio je 100 godina postojanja i 60 godina na trkačkim staza širom svijeta.

Poseban podsticaj daljem razvoju Suzukija dali su uspjesi ostvareni prošle godine u Moto GP šampionatu. Đoan Mir je osvojio titulu dok je Aleks Rins stigao do trećeg mjesta u generalnom plasmanu. Objedinili su titule u konkurenciji vozača i timova.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!