[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/xg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/100x73\/xg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/xg.jpg","size":"60.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Odgovor na Superligu – Beton Superliga

Najkonkretniji potez za sada je povuklo nekoliko evropskih niželigaša, ali i prvoligaša, koji će osnovati „Beton Superligu“ , takmičenje u kojem neće biti bitan novac, već druženje, pravi fudbal, povezivanje, humanitarni rad i razmjena iskustva u poljima fudbalske organizacije, marketinga i svega ostalog što bi trebalo da fudbal čini boljim.

Nakon šaljive inicijative FK Rekreativo iz Banjaluke na Tviteru, inicijativu je krajnje ozbiljno prihvatio srpski klub FK Miljakovac, nedavno osnovan klub sa humanitarnom misijom, kao i FK Osogovo, makedonski drugoligaš, ali i FK Vardar, najpoznatiji klub iz Sjeverne Makedonije.

Podrška osnivanju „Beton Superlige“ došla je čak i iz „kolevke fudbala“ od FK Junajted Mančester, kluba iz Mančestera koji su osnovali navijači nakon kupovine Mančester Junajteda od strane braće Glejzer i koji je popularan širom svijeta.

Inicijativu je podržao i FK Fairant iz Krakova, poljski niželigaš, a mnogi klubovi se tek javljaju, tako da će ova liga i inicijativa biti sve brojnija i brojnija.

U planu je da se klubovi povežu na svim nivoima, i kada okolnosti dozvole čak i posjete jedni druge, odigraju humanitarne mečeve, i pokažu pravu suštinu fudbala, danas uveliko zaboravljenu.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!