[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/10\/fna-137738.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/10\/100x73\/fna-137738.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/10\/fna-137738.jpg","size":"78.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

KS - Ugostitelji pripremaju bašte svojih objekata, građani uživaju na suncu

 Lijep i sunčan dan mnogi u Kantonu Sarajevo iskoristili su za šetnju gradskim ulicama i parkovima. Sami ili u društvu, uz poštivanje epidemioloških mjera, uživali su u 'kafi za ponijeti'.

Ugostitelji su dan proveli u pripremi objekata za ponovni rad nakon djelomičnog ublažavanja higijensko-epidemioloških mjera, najavljenog za 12. april. Tako će u kafićima i restoranima od ponedjeljka goste usluživati u otvorenim baštama i na terasama tih objekata. Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se odnose na razmak stolova, ograničen broj gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski. Ostale mjere koje se tiču rada u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata ostaju na snazi.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je, na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, nove i djelimično ublažila prethodne higijensko-epidemiološke mjere koje se odnose na razne oblasti. Ublažene mjere stupit će na snagu od 12. aprila. Kako je navedeno pratiti će epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i, u skladu s utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, po potrebi revidirati donesene mjere.

Prema posljednji podacima o epidemiološkoj situaciji, u Kantonu Sarajevo za 24 sata potvrđeno je 190 novozaraženih osoba virusom korona, a u istom periodu od Covid-19 infekcije oporavilo se 276. Od tog broja novozaraženih 66,82 posto pripada porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije. Nažalost, preminulo je 11 pacijenata, koji su bili zaraženi tim virusom. Proteklog dana na virus korona testirano je 1.011 osoba.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!