[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/09\/ys.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/09\/100x73\/ys.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/09\/ys.jpg","size":"48.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nema više plastičnih flaša u F1

Plan F1 je da do 2030. godine funkcioniše postane organizacija koja ne doprinosi zagađenju, a jedan od koraka ka tom cilju je recikliranje svog otpada koji se tokom trka i treninga stvori.

Prvobitno je rok za ukidanje jednokratnih plastičnih predmeta bila 2025. godine, ali se F1 riješila na veliki korak već sada.

Na Velikoj nagradi Bahreina, kojom se 28. marta otvara nova sezona, česme za dopunjavanje će biti instaslirane na više lokacija, a kamermani na udaljenim mjestima imaće posebnu opremu kako bi mogli da imaju dovoljne količine tečnosti na visokoj temperaturi tokom čitavog dana.

Prema informacijama koje nudi Autosport, Sebastijan Fetel bio je vozač koji je najviše insistirao na ovom koraku ka očuvanju životne sredine.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!