[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/anto-matic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/100x73\/anto-matic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/anto-matic.jpg","size":"55.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Matić: Bolnica iz Nove Bile zatražila suglasnost za nabavku cjepiva iz Hrvatske

Hrvatska bolnica "Dr fra Mato Nikolić" iz Nove Bile zatražila je suglasnost Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ) za nabavku cjepiva protiv koronavirusa iz Hrvatske, potvrdio je u ponedjeljak županijski ministar zdravstva Anto Matić.

- Oni imaju neke svoje kontakte prema Vladi Republike Hrvatske i iskazali su potrebu. Proces nabavke cjepiva u BiH se odužio i možda bi im bila podrška da Vlada uputi jedan akt u smislu zamolbe za donaciju - kazao je Matić novinarima.

Istaknuo je kako je epidemiološka situacija u SBŽ-u pogoršana i da trenutno ima 160 aktivnih slučajeva zaraze, a 60 osoba je hospitalizirano.

Navodeći da se bolnički kapaciteti popunjavaju, ali da zdravstveni sustav zasad nije ugrožen, Matić je uputio građanima apel da izbjegavaju zabave i okupljanja.

Od početka pandemije, od posljedica covida-19 u SBŽ-u je preminulo 310 osoba.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!