[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/milanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/milanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/milanovic.jpg","size":"64.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Naša stranka reaguje na novu izjavu Milanovića: Proglasiti ga nepoželjnom osobom u BiH

Na pitanje kako ocjenjuje borbu Vlade RH protiv koronavirusa, Zoran Milanović je danas ironično odgovorio: „Trude se. Kao što su i svi u Europi jednako uspješni i neuspješni. Naravno, najuspješniji su u BiH, gdje niti je itko bolestan, niti itko umire. Niti je itko u bolnicama, niti se itko cijepi.“ Povodom ove izjave reagirala je Naša stranka koja je zatražila da se Zoran Milanović proglasi nepoželjnom osobom u našoj zemlji.

Reakciju Naše stranke prenosimo u cjelosti:

„U BiH je od početka pandemije oboljelo 133,088, a umrlo 5,145 ljudi. Šta god da je Milanović svojom izjavom htio reći, postigao je samo jedno: uvrijedio je građane i građanke BiH a u najvećoj mjeri žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove porodice. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkaznom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada.

Ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelimično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta.“

(Foto: Ilustracija/screenshot)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!