[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/xg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xg.jpg","size":"144.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zlatan u San Remu o polemici sa Lebronom: Sport spaja, politika razdvaja ljude

Zlatan Ibrahimović će narednih dana fudbalski teren zamijeniti pozornicom - kultni napadač je posebni gost slavnog muzičkog festivala San Remo, događaja elitnog ranga u Italiji, pa i u Evropi.

As Milana je trebalo da bude "razapet" između muzike i fudbala, ali zbog povrede, koju je dobio protiv Rome, može potpuno da se posveti novoj ulozi...

"Ovo ne radim zbog novca, već da bih dao Italiji makar dio što je Italija dala meni, ne samo u fudbalskom smislu. Kada je došao poziv, shvatio sam da je to događaj prve vrste i pristao. Rekli su mi da žele da obore sve rekorde gledanosti - i ja sam tu da to uradimo", kazao je Ibrahimović na pres konferenciji u San Remu. 

Bilo je i drugih tema - jedno od pitanja bila je njegova kritika na račun Lebrona Džejmsa, kome je zamjerio što iznosi političke stavove.

"Nisam mislio ništa loše, a smatram da sport ujedinjuje ljude, dok ih politika razdvaja. Moje riječi nemaju veze sa odobravanjem rasizma, kao što je protumačeno", kazao je Zlatan.

Malo i o odnosu sa Romeluom Lukakuom, sa kojim je imao žestok sukob na terenu....

"Što se dogodi na terenu, ostaje tamo. Ako hoće da dođe u San Remo, bilo bi mi drago", rekao je švedski superstar.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!