[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/klium.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/klium.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/klium.jpg","size":"89.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Umjetničko klizanje - Solidan nastup bh. takmičarki u Bugarskoj

Na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju "Sofia Trophy" u Sofiji učestovao je i bosanskohercegovački tim sa šest takmičarki i trenerom Karlom Požgajčićem.

U konkurenciji 250 takmičarki iz 20 zemalja, bh. predstavnice su imale solidan nastup u njihovim kategorijama. 

U reprezentativnoj kategoriji Junior Ladies, Zara Husedzinović je u najjačoj kategoriji zauzela 29. mjesto i popravila lični rekord koji sada iznosi 58.16 bodova, saopćio je Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine. 

Hena Uzunović u kategoriji Novices Girls zauzela je 22. mjesto.

U kategoriji Cubs I. Girls, Eva Sužnjević je bila petnaesta, a Sara Mujčić šesnaesta.

Iman Bajramović Hergić, u kategoriji Gubs II Girls, zauzela je 13. mjesto.

Posljednjeg dana takmičenja je nastupila i Emina Ćapin u kategoriji Basic Novice. Imala je dobar nastup i ostavila najbolji ukupni dojam od bh. predstavnica zauzevši 19. mjesto.

Imajući u vidu ukupnu situaciju i nemogućnost adekvatnih priprema, a posebno što je bh. klizačicama ovo bio jedan od prvih nastupa nakon godinu dana pauze i otkazivanja svih takmičenja zbog pandemije, iz Saveza ističu da su zadovoljni rezultatima i ukupnom pozitivnom sportskom atmosferom u bh. timu u Bugarskoj.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!