[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/yc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/yc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/yc.jpg","size":"75.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hamilton: Titula mi nije jedini cilj u 2021. godini

Od kraja prethodnog prvenstva nagađalo se kada će Luis potpisati novi ugovor s Mercedesom. To se konačno dogodilo početkom februara i mnogi su bili iznenađeni što je saradnja službeno produžena na samo godinu dana.

"Prije svega, imao sam sreće da sam postigao puno stvari koje sam do sada želio. "Nema stvarne potrebe da planiram budućnost", rekao je Britanac."Živimo u neobičnom vremenu i želio sam da ugovor bude na godinu dana. Na kraju, možemo razgovarati o tome želimo li nastaviti suradnju i dodati još jednu godinu. "

Hamilton će ove godine imati priliku osvojiti rekordnu osmu titulu, ali ističe da mu to nije jedini cilj.

"Šta je prioritet u 2021. godini?" U prošlosti se radilo samo o osvajanju prvenstva. Prošle sezone se puno govorilo o jednakosti i inkluziji. Ova godina govori o zalaganju za različitost, vrijeme je da se poduzmu određene mjere. Naravno, postojimo za pobjedu, na tome radi čitav tim. A to je i moj cilj. "

Sezona Formule 1 počinje 28. marta.

izvor: Sport kluba.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!