[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/020321dzaferovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/020321dzaferovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/020321dzaferovic.jpg","size":"41.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Džaferović: Hvala Srbiji na vakcinama kada su zakazali globalni mehanizmi

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je zahvalio Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću na pokazanoj solidarnosti prema BiH u situaciji kada su, kako je rekao, zakazali globalni multilateralni mehanizmi za nabavku vakcina.

Nakon sastanka koji su članovi Predsjedništva BiH održali s Vučićem na sarajevskom aerodromu povodom donacije Srbije od 10.000 vakcina za BiH, Džaferović je rekao da će vakcine putem Vijeća ministara BiH biti raspoređene Federaciji BiH.

Dodao je da je na sastanku razgovarano i o važnijim pitanjima vezanim za bilateralne odnose dviju zemalja i ukupne odnose u regionu.

- Solidarnost, međusobno uvažavanje, rješavanje otvorenih pitanja razgovorom i dogovorom su principi na kojim BiH želi da gradi odnose s komšijama - istakao je Džaferović.

Podsjetio je da je BiH pokazala solidarnost slanjem medicinara u Novi Pazar kada je pandemija bila na vrhuncu.

- Naši narodi žive u svim državama regiona i potrebno je da konačno počnemo relaksirati ukupne odnose - poručio je Džaferović.

Istakao je da je zato podržao Vučićev prijedlog o održavanju ekonomskog foruma BiH i Srbije u narednim mjesecima u Beogradu.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!