[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/nhan-vien-fsb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/nhan-vien-fsb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/nhan-vien-fsb.jpg","size":"97.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Ruska policija uhapsila Ljubov Sobol, saveznicu Navalnog

Ruska policija u četvrtak je uhapsila Ljubov Sobol, saveznicu zatočenog kritičara Kremlja Alekseja Navalnog, saopćio je njen advokat, nakon što je zatražila od pristalica Navalnog da izađu na ulice u subotu kako bi pozvali na njegovo oslobađanje.

Njen advokat nije naveo nikakav razlog za hapšenje u kratkom postu na Twitteru, ali su vlasti saopćile da su planirani protesti nelegalni i da će poduzeti akciju protiv ljudi koji ohrabruju druge da idu na proteste.

Navalni, najugledniji kritičar predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je tokom vikenda i kasnije je zatočen zbog navodnog kršenja odredbi uslovne kazne nakon što se vratio u Rusiju prvi put nakon što je otrovan nervnim agensom novičok, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!