[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/fna-132922.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/100x73\/fna-132922.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/fna-132922.jpg","size":"88.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sofrenić: Petev dobio jednoglasnu podršku i javnim i tajnim glasanjem

Ivajlo Petev novi je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedit će Dušana Bajevića.

Po riječima potpredsjednika Izvršnog odbora Nogomenog saveza BiH Milorada Sofrenića, Petev je dobio jednoglasnu podršku, odnosno za njega je i tajnim i javnim glasanjem glasalo 12 članova, dok je jedan bio suzdržan.

- Dva mjeseca je do kvalifikacija i mislimo da ima dovoljno vremena da dobro pripremi reprezentaciju. Sljedeće sedmice će biti održana sjednica Izvršnog odbora kada će biti kompletiran stručni štab - rekao je Sofrenić, dodajući da će se nastojati da u stručnom štabu budu domaći stručnjaci. Tog dana će biti i zvanično predstavlajnje selektora. 

Po njegovim riječima, do početka kvalifikacija bit će aktivirana i pozicija tehničkog direktora, a obavljat će je istaknuti bivši reprezentativac. Nije isključen razgovor ni sa Barbarezom, koji je bio protivkandidat Petevu.  

Član Izvršnog odbora Vico Zeljković priznao je da je izbor selektora trajao predugo, ali da je po njegovom mišljenju donesena dobra doluka.

Kazao je da će Petevu ponuditi ugovor od dvije godine plus dodatne dvije.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!