[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/americka-ambasada-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/100x73\/americka-ambasada-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/americka-ambasada-bih.jpg","size":"96.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ambasada SAD u BiH pozdravila inicijativu o ukidanju naziva ulica po fašistima i nacistima

Usvojena inicijativa za izmjenu naziva ulica i škola koje nose ime po fašistima i nacistima pozdravila je Ambasada SAD u BiH.

Radi se o inicijativi Damira Arnauta, koja je dobila podršku u Predstavničkom domu Parlamentu BiH.

Zanimljivo je da se SDA ogradila od ove inicijative iako su glasali za nju.

Ambasada SAD je na Twitteru pohvalila inicijativu.

“Pozdravljamo usvajanje inicijative od strane Predstavničkog doma da se konačno promijene nazivi ulica u čast ratnim zločincima i fašistima kao važan korak ka pomirenju i uzajamnom poštovanju. Općinske vlasti trebale bi primijeniti promjene bez odgađanja kako bi unaprijedile BiH na putu ka EU”, naveli su iz Ambasade SAD.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!