[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/17\/korona-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/17\/100x73\/korona-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/17\/korona-1.jpg","size":"109.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Hrvatskoj 379 novozaraženih, epidemiološke mjere ostaju na snazi

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 379 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a umrlo je 28 osoba, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer Civilne zaštite.

U tom vremenu testirano je 4669 osoba.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 4058, od kojih je 1761 pacijent na bolničkom liječenju te 147 na respiratoru.

U samoizolaciji su 17.382 osobe.

Od prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj, 25. veljače, do danas ukupno su zabilježene 224.954 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4616 umrlo.

Otkako se u Hrvatskoj bilježi pad broja zaraženih među testiranima, ali i pad broja hospitaliziranih pacijenata, sve se češće čuje apeli o mogućem ublažavanju mjera no zagrebački Jutarnji list piše kako se važeće epidemiološke mjere za sada neće ublažavati.

Savjetnici Nacionalnog stožera civilne zaštite ističu da treba vidjeti što će se događati kad počne nastava za niže razrede i maturante te kako će na širenje epidemije utjecati nedavna blagdanska okupljanja i godišnji odmori koje su mnogi proveli izvan svojih mjesta stanovanja.

Slično razmišljaju i u drugim zemljama EU, koje ne predviđaju skoro otvaranje. Preciznije, naglašava se da bi do daljnjega trebalo potpuno zatvoriti škole jer, primjerice, najnovija austrijska istraživanja govore da su djeca jednako opasni širitelji virusa kao i odrasli.

Sve u svemu čini se da bi kucanje na vrata stožeru s pojedinim zahtjevima za popuštanje mjera mogla ostati uzaludno barem do 15. veljače, navodi Jutarnji listi.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!