[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/15\/ilic-skupstina-tk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/15\/100x73\/ilic-skupstina-tk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/15\/ilic-skupstina-tk.jpg","size":"73.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Slađan Ilić novi predsjednik Skupštine TK, Petrović i Vuković zamjenici

Nakon što je na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera razriješeno dosadašnje rukovodstvo tog zakonodavnog tijela, odnosno prihvaćene ostavke predsjedavajućeg Žarka Vujovića i njegovog zamjenika Borisa Krešića, izabrano je novo rukovodstvo.

Novi predsjednik Skupštine je Slađan Ilić, zastupnik SDP-a, a za njegove zamjenice izabrane su zastupnice Vedrana Petrović iz SDP-a i Lejla Vuković iz SBB-a.

U toku je rasprava o razrješenju Kantonalne vlade, a premijer Tulumović je tokom dana dao neopozivu ostavku na tu funkciju.

Nova Vlada TK neće biti imenovana danas, a ministarstvima će rukovoditi sekretari ministarstava.

Zastupnici će razmatrati, između ostalog, i usvajanje budžeta za ovu godinu, zakona o njegovom izvršenju te finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Kantonalne službe za zapošljavanje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!