[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/kviko.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/100x73\/kviko.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/kviko.png","size":"530.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Jednostavnija i sigurnija kupovina u uslovima pandemije uz KVIKO PAY

Kompanija Bamcard u Sarajevu lansirala je novu platformu za mobilno plaćanje – Kviko Pay, putem koje svi klijenti od sada mogu vršiti beskontaktno i beskartično plaćanje. Aplikacija je idealna u uvjetima pandemije, kada se strogo nameće socijalna distanca te se preporučuje što manje kontakata radi mogućeg širenja virusa.

Kviko pay je sastavni dio projekta KVIKO, inovativne bh.mobilne aplikacije za jednostavan transfer novca, koja u BiH postoji već tri godine.

Prema riječima direktorice kompanije BAMCARD, Alme Ahmić aplikacija KVIKO nudi  mogućnost uvida u stanje Vašeg tekućeg računa, beskartično podizanje novca sa bankomata, slanje novca sa računa na račun u bilo koje vrijeme, GSM dopune za sve telekom operatere u BiH te doniranje sredstava humanitarnim udruženjima. Kviko pay kao dodatna funkcionalnsot od sada nudi i mogućnost beskontaktnog i beskartičnog plaćanja, putem skeniranja QR koda.

„Kviko pay kao potpuno inovativna tehologija korisnicima aplikacije omogućava brzo, jednostavno i sigurno plaćanje kod registrovanih Kviko trgovaca putem skeniranja QR koda.  U ovom neobičnom vremenu pandemije virusa COVID-19, kada se preporučuje socijalno distanciranje i smanjenje fizičkog kontakta bilo koje vrste, Kviko Pay tehnologija beskontaktnog mobilnog plaćanja dolazi kao jedna vrsta olakšanja i rješenja za korisnike Kviko aplikacije. Plaćanje putem QR kodova postaje sve popularnije i zastupljenije u svijetu zbog svoje jednostavnosti, brzine te drugih brojnih prednosti koje donosi kako za kupce tako i za trgovce i ponosni smo što Kviko korisnicima možemo omogućiti korištenje najnovijih i najboljih tehnologija koje život čine lakšim” – kazala je Ahmić.

Ahmić pojašnjava da je proces samog plaćanja vrlo jednostavan.

- Svi registrovani Kviko trgovci imaju vidno istaknut jedinstveni QR kod na svojim prodajnim mjestima. Nakon što se QR kod skenira kroz aplikaciju putem Kviko Pay funkcionalnosti, klijent unosi iznos plaćanja te potvrđuje transakciju unosom svog PIN-a. Trgovac u istom trenutku prima potvrdu uspješnosti transkacije i time je proces plaćanja završen. Također, Kviko Pay funkcionalnost je dostupna i za online shopove što je još jedan novitet na bh. tržištu  - navela je.

 Više informacija o novim mogućnostima plaćanja koje nudi KVIKO zainteresirani mogu pronaći na  sramici www.kviko.ba, FB i Instagram profilima KVIKO.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!