[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/ekonomija-rast-rast-bdp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/100x73\/ekonomija-rast-rast-bdp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/ekonomija-rast-rast-bdp.jpg","size":"115.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Ekonomski rast u BiH u prošloj godini 2,7 posto

 Vijeće ministara BiH, na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje, usvojio je dokument "Bosna i Hercegovina – izvještaj o razvoju – godišnji izvještaj 2019" u kojem se navodi da u prošloj godini makrostabilnost u BiH nije bila ugrožena.

U 2019. godini ostvaren je stabilan ekonomski rast od 2,7 posto, uz smanjenje nezaposlenosti i deficita na tekućem računu, kao i zadržavanje javnog duga države u umjerenim okvirima. Nije zabilježen značajniji rast cijena, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!