[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/xxy.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/100x73\/xxy.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/xxy.jpg","size":"94.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hamilton najbrži i u noćnoj trci, Bahrein gorio dva puta

Šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton, odbranio je pobjedu na Velikoj nagradi Bahreina u Formuli 1.

Vozač Mercedesa je imao pol poziciju i zadržao je uprkos napadima Maksa Ferstapena u Red Bulu, koji je uz drugo mjesto imao i poen za najbrži krug.

Na trećem mjestu završio je još jedan vozač Red Bula Aleksandar Albon, zahvaljujući kvaru na motoru Serhia Peresa, tri kruga prije kraja. Bolid Rejsing pointa je izgubio snagu i zapalio se.

Trka je horor scenom - Roman Grožan je u prvom krugu probio zaštitnu ogradu, bolid Hasa je izgorio, a Francuz prošao sa lakšim opekotinama. Trka je nastavljena 80-tak minuta kasnije.

Hamilton je tako u 15. trci upisao 11. pobjedu ove sezone, a 95. u karijeri, pošto je vodio od starta do cilja na stazi „Sakir“, na kojopj ej zaslužio 98. pol.

Osim probelma Grožana i Peresa, incident je izazvao i Rus Danil Kvjat koji je udario u Kanađanina Lensa Strola, koji je morao završiti trku. Rus je kažnjen sa čak 10 sekundi.

I naredna je trka u Bahreinu naredne nedjelje, ali na stazi promijenjene konfiguracije.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!