[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/ratnodjetinjstvo.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/100x73\/ratnodjetinjstvo.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/ratnodjetinjstvo.png","size":"640.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Galerija sjećanje na 1.133 djece stradale kao posljedica rata na Kosovu

Udruženje Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje u Bosni i Hercegovini (TJAR) najavilo je za danas online promociju galerije preko Zoom platforme, koja predstavlja sjećanje na 1.133 djece, stradale kao posljedica rata na Kosovu 1998-2000.

U toj galeriji se nalaze predmeti koji su pripadali žrtvama rata, kao i spisak svih stradalih (1.024 djece je ubijeno, a 109 njih se još vodi kao nestalo). 

Galerija se može pogledati klikom na link VIDEO u bilo koje doba i sa bilo kojeg mjesta, ako se ima pristup internetu.

Partneri tog projekta su RYCO (Regional Youth Cooperation Office – Regionalni ured za saradnju mladih), UNPBF (United Nations Peacebuilding Fund – UN Komisija za izgradnju mira), HLC/FHP (Humanitarian Law Center – Fond za humanitarno pravo), Fond za humanitarno pravo Kosovo i TJAR.

Promocija galerije zakazana je za danas u 11.00 sati i trajat će jedan sat. Podaci za pristup galeriji se nalaze ispod:Join Zoom Meeting VIDEO Meeting ID: 850 0198 8868 Passcode: 640154 – ističu iz Udruženja Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje u Bosni i Hercegovini.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!