[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/reema-dodin-foto-screenshot.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/100x73\/reema-dodin-foto-screenshot.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/reema-dodin-foto-screenshot.png","size":"874.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Biden imenovao Palestinku iz Amerike u svoj tim za zakonodavna pitanja

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden imenovao je palestinsko-američku dugogodišnju pomoćnicu Capitol Hilla za članicu svog zakonodavnog tima.

Reema Dodin, kćerka palestinskih migranata iz grada Dure u okrugu Hebron, služit će kao zamjenica direktora Ureda za zakonodavna pitanja Bijele kuće, javila je WAFA.

Dodin trenutno služi kao volonterka u Biden-Harrisovom tranzicijskom timu, vodeći zakonodavni proces potvrđivanja predsjednika. Bila je dobrovoljni savjetnik za zaštitu birača u brojnim kampanjama, uključujući kampanju Obama za Ameriku.

Ona također služi kao zamjenica šefa kabineta i zakonodavna čelnica Dicka Durbina, vođe demokratske većine u Senatu.

Dodin je diplomirala na Univerzitetu Kalifornija u Berkeleyu i Univerzitetu Illinois na Urbana-Champaign.

U izjavi, Durbin je pohvalio izbor, napominjući da je Dodin počela raditi za njega prije 14 godina dok je bila pripravnica na pravnom fakultetu i "napredovala i postala jedna od najcjenjenijih uposlenika".

- Ukratko, Reema je upravo ono što naš novi predsjednik treba kako bi mu pomagala u Senatu. Moj gubitak je dobitak predsjednika i nacije - rekao je Durbin.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!