[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/vakcinacija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/100x73\/vakcinacija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/vakcinacija.jpg","size":"69.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Distribucija vakcina protiv sezonske gripe za zdravstvene djelatnike u FBiH

Putem kantonalnih zavoda za javno zdravstvo danas je počela distribucija 10.000 doza vakcina protiv sezonske gripe koje je nabavio Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH za zdravstvene djelatnike na području Federacije BiH.

Zdravstveni djelatnici su važna prioritetna grupa za cijepljenje protiv sezonske gripe radi osobne zaštite, održavanje zdravstvenih usluga tokom epidemije gripe i smanjenja prijenosa gripe na ranjive populacije pacijenata sa kojim dolaze u kontakt. Ovo je naročito važno ove godine, u kontekstu pandemije COVID-19.

- Napominjemo da cijepljenje protiv sezonske gripe ne spada u program obveznih imunizacija za koji je nadležna i koju financira Federacija Bosne i Hercegovine. Cjepiva protiv sezonske gripe za rizične skupine stanovništva, sukladno svojim mogućnostima i potrebama nabavljaju i provode kantoni odnosno zdravstvene ustanove - navode iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!