[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/xn.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/100x73\/xn.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/xn.jpg","size":"172.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tajson i Džons će se boriti za pojas

Povratak Majka Tajsona u ring moći ćete da gledate u direktnom prenosu na Sport Klubu 28. novembra, a kako bi duel učinili zanimljivijim u Svijetskoj bokserskoj federaciji odlučili su da za njega osmisle poseban pojas.

Svijetska bokserska federacija želi da duel Tajsona i Džonsa izgleda kao prava zvanična borba. Dva veterana boriće se za pojas.

Svaka runda će se bodovati posebno i rezultat će biti objavljen. Tri šampiona biće sudije ovog meča koji će biti održan po svim pravilima WBC.

Zvanično je potvrđeno i da će osam rundi, koliko je ugovoreno, biti skraćeno na po dva minuta jer je zdravlje dvojice boksera prioritet - ipak zajedno imaju 105 godina. Procjena je da će na ovaj način Tajson biti opasniji rival u ringu, sa čime se se slaže i Džons koji veruje da će Tajson tako biti svežiji i odmorniji.

"Moram što prije da ga umorim kako bih mogao da ga ugrozim. Želeo sam da runde traju po tri minuta, za mene je to bezbednije", poručio je Džons.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!