[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/mjesec.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/100x73\/mjesec.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/mjesec.jpg","size":"32.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

NASA poručila: Spremite se na nešto uzbudljivo vezano za mjesec

Već nekoliko dana se priča o tome kako će NASA nešto novo otkriti o mjesecu. I taj dan je došao. To će se destiti danas oko 17 časova, putem telekonferencije na kojoj će američka svemirska agencija podijeliti sa svijetom rezultate posmatranja Mjeseca iz aviona koji je bio opremljen sa teleskopom, a čiji je naziv Sofia (Statospheric Observatory for Infrared Astronomy).

O čemu se zapravo radi? Niko ne zna, nasa je savršeno čuvala svoje otkriće, samo su kazali kako to novo otkriće ide u prilog nastojanjima NASA-e u oktrivanju novih stvari povezanih sa Mjesecom i koja se nadovezuju na dublja svemirska istraživanja.

SOFIA je posebno preuređen Boeing 747, koji je letio uznad 99% atmosferskih oblaka i čij je teleskop posmatrao infracrveni spektar, te je očigledno, zabilježio fenomene oje je drugačije nemoguće otrkiti, naravno, u normalnom spektru koji je vidljiv za ljudsko oko, prenosi cnet.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!