[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/23\/23092020-04m.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/23\/100x73\/23092020-04m.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/23\/23092020-04m.jpg","size":"86.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Fondacija 'Boris Divković' priprema mlade za lokalne izbore 2020.

Fondacija "Boris Divković" BiH organizirala je edukacijski trening u Mostaru namijenjen mladim predstavnicima i kandidatima/kinjama na predstojećim lokalnim izborima iz devet različitih političkih stranaka, koji dolaze iz Sarajevske i Hercegovačko-neretvanske županije.

Cilj je projekta priprema mladih za lokalne izbore 2020., edukacija o političkom i izbornom sustavu Bosne i Hercegovine, te  promoviranje političke i društvene odgovornosti.

U sklopu edukacije i pripreme, 30 sudionika/ca kandidata/kinja na listama za predstojeće lokalne izbore, bit će održana još dva modula i to u Trebinju (08.-11.10.2020.) i Tarčinu (26-29.11.2020.).

Mladi politički aktivisti koji su sudjelovali na drugom modulu u Mostaru imali su priliku usavršiti tehnike efektivne komunikacije u politici s psihološkog aspekta, unaprijediti asertivne načine komunikacije radi ostvarivanja političkih ciljeva, primijeniti znanje o društvenim mrežama za samo-promociju u cilju bolje političke vidljivosti, naučiti o bh. izbornom sustavu, i razvijanju političkih kampanja u tom okviru, te simulirati formiranje efektivnih političkih koalicija između partija i političkih aktera.

U dosada održanim modulima, kao i onima koji slijede, sudionici imaju priliku unaprijediti vlastito znanje o političkoj kulturi i odgovornom političkom i društvenom djelovanju.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), priopćeno je u srijedu iz Fondacije "Boris Divković" BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!