[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/cc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/100x73\/cc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/cc_1.jpg","size":"76.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dejvis u posljednjoj sekundi za drugi trijumf Lejkersa, Jokić najbolji u redovima Denvera

Trojkom Entonija Dejvisa u posljednjoj sekundi Los Anđeles Lejkersi pobijedili su Denver Nagetse sa 105:103 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji zapadne konferencije NBA lige.

Kod Lejkersa najbolji je bio Entoni Dejvis sa 31 poenom, devet skokova i po dvije asistencije i blokade, Lebron Džejms postigao je 26 poena, od toga 21 u prvom poluvremenu, 11 skokova, četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti, Grin i Koldvel-Poup ubacili su po 11, a Radžon Rondo devet poena.

Denver je predvodio Nikola Jokić sa 30 poena, šest skokova, devet asistencija, četiri ukradene lopte, uz dvije izgubljene, dok je Džamal Marej postigao 25 poena, te imao  šest skokova i četiri asistencije. Istakao se i Majkl Porter junior sa 15 poena.

Lejkersi su vodili tokom gotovo cijelog meča, imali su i 16 poena prednosti, ali su Nagetsi predvođeni Jokićem u finišu meča stigli do vođstva.

Sa 11 vezanih poena Jokića, Denver je na 20 sekundi prije kraja meča imao 103:102.

Aleks Karuzo je nakon toga promašio za tri poena, Džamal Marej je blokirao šut Denija Grina na 2,1 sekundu prije kraja, prije nego što je Entoni Dejvis pogodio odlučujuću trojku uz zvuk sirene i Lejkersima donio vođstvo od 2:0 u seriji.

Treća utakmica na programu je u noći sa utorka na srijedu od tri sata po srednjoevropskom vremenu. U finalnoj seriji istočne konferencije Majami vodi sa 2:1 u pobjedama protiv Bostona.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!