[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/20\/030418zicara-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/20\/100x73\/030418zicara-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/20\/030418zicara-markica.jpg","size":"180.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Uprkos krizi usljed pandemije, Trebevićka žičara radi svaki dan

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, Trebevićka žičara, jedan od simbola Sarajeva, radi svaki dan, iako je nažalost ovakvo stanje prouzrokovalo da je broj putnika manji u odnosu na prethodne godine.  

- S obzirom na pandemiju koronavirusa i stanje koje je ona prouzrokovala, naročito u turističkom sektoru, broj putnika je manji u odnosu na prethodne godine - kazao je Feni rukovodilac Službe za upravljanje i održavanje žičare Adnan Selmanović. 

Rad sa putnicima u pogledu epidemioloških preporuka organiziran na način da je maksimalan broj putnika u jednoj kabini tri. 

- Izuzetak je u slučaju ako se radi o porodici ili grupi ljudi koja je došla skupa, tada je moguć veći broj putnika u kabini ali nikad u punom kapacitetu od deset putnika - kazao je Selmanović. 

Radno vrijeme Trebevićke žičare je svaki dan od 09.00 do 21.00 sat. Prodaja karata na dolinskoj stanici završava u 20.30 sati, a posljednja vožnja sa brdske stanice je u 21 sat. 

Građani koji posjete Trebevićku žičaru, osim uživanja u vožnji i panoramskom pogledu na grad Sarajevo, na dolaznoj stanici na Trebeviću u restoranu mogu se osvježiti uz omiljeni napitak ili uživati u prirodnim ljepotama ove planine, šetajući kroz šumu. 

Nakon što je 20. marta, u cilju prevencije širenja zaraze virusom Covid-19, obustavljen njen rad, Trebevićka žičara je 9. maja ponovo počela s radom. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!