[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/nasa-stranka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/nasa-stranka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/nasa-stranka.jpg","size":"67.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Naša stranka - Zahtijevamo smjenu predsjednice Kriznog štaba KS

Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav uzela je godišnji odmor u jeku vrhunca pandemije koronavirusa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na što je reagirao Klub Naše stranke u Skupštini KS.

“U trenucima kada Kanton Sarajevo ima više zaraženih nego država Slovenija, predsjednica Kriznog štaba uzima godišnji odmor te odlazi izvan države, umjesto da radi svoj posao. Kada se svim građankama i građanima preporučuje da ne napuštaju granice BiH bez prijeke potrebe, nevjerovatno je da osoba koja je zadužena za upravljanje kriznom situacijom kantona s najvećim brojem zaraženih odluči otići na godišnji odmor. 

Zbog svega navedenog, zahtijevamo smjenu Aide Pilav s mjesta predsjednice Kriznog štaba i imenovanje osobe koja će odgovorno upravljati krizom te adekvatnim mjerama doprinijeti kontroli i stabilizaciji stanja u našem kantonu. Tražit ćemo da se Skupština Kantona Sarajevo o ovome izjasni na narednoj sjednici, 20. augusta”, navodi se u saopćenju Odjela za odnose s javnošću NS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!