[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/yx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/yx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/yx.jpg","size":"81.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Poznati kandidati za MVP naslov NBA lige: Janis, LeBron ili Harden

NBA liga je u subotu objavila imena trojice finalista u kategorijama za godišnje nagrade, a prošlogodišnji najkorisniji igrač (MVP), Janis Adetokumbo, nominovan je za najboljeg defanzivnog igrača pored te kategorije.

Igrač grčke reprezentacije i najveća zvijezda vodeće momčadi NBA lige Milwaukee Bucks nadmeće se za nagradu za MVP sa LeBronom Jamesom (LA Lakers) i Jamesom Hardenom (Houston), dok se dva centra, Anthony Davis (LA Lakers) i Rudy Gobert (Utah Jazz), takmiče za najboljeg defanzivca. , koji je u prethodne dve sezone osvojio nagradu.

Slovenac Luka Dončić (Dallas Mavericks) nalazi se u najužem krugu zbog nagrade za igrača koji je pokazao najveći napredak, a njegovi konkurenti su Brandon Ingram (New Orleans Pelicans) i Bem Adebayo (Miami Heat).

Lou Williams (LA Clippers) u igri je treću uzastopnu nagradu namijenjenu najboljem šestom igraču, a u tome ga mogu spriječiti njegov suigrač Montrezl Harel ili igrač njemačke reprezentacije Denis Schroeder (Oklahoma Thunder).

Memphisova igra Ja Morant vodi kandidate za najboljeg novaka, a među trojicom finalista prvi su izbor prošlogodišnjeg drafta, Sion Williamson (New Orleans Pelicans) i Kendrick Nan (Miami Heath).

Milwaukeeov strateg Mike Badenholzer, prošlogodišnji prvaci Toronto Raptorsa Nick Nurs i Billy Donovan iz Oklahome nadmeću se za najboljeg trenera godine.

Sve nagrade nisu uzele u obzir igre koje se igraju kasnije u sezoni "na balonu" u Orlandu, jer je samo 22 od 30 NBA timova.

Dobitnici nagrada biće otkriveni tokom emitovanja nastavka sezone u programu televizijskog kanala TNT, a kompletni rezultati biće dostupni na internet portalu NBA lige.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!