[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/873x400-753x414.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/873x400-753x414.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/873x400-753x414.jpg","size":"62.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Malićbegović nova kandidatkinja za ministricu zdravstva Kantona Sarajevo

Demokratska fronta, razumijevajući složenost epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, želi prekinuti nepotrebne i opasne političke igre oko imenovanja novog kantonalnog ministra zdravstva tako što će ponuditi stranački neovisnu osobu za ministricu zdravstva - dr. Draženku Malićbegović, dokazanu stručnjakinju u području javnog zdravstva - saopćeno je iz te stranke.

Draženka Malićbegović rođena je 1959. godine u Vlasenici i trenutno obnaša dužnost pomoćnice ministrice u sektoru zdravstva Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kako navode iz DF-a, u svojoj bogatoj karijeri bila je pomoćnica federalnog ministra zdravstva, sektor za organizaciju zdravstvene zaštite, projekt koordinator projekta za primarnu zdravstvenu zaštitu Federalnog ministarstva zdravstva koji je vođen u saradnji sa Svjetskom bankom, a trenutno je odlukom Vijeća ministara BiH odgovorna osoba za Međunarodne zdravstvene propise BiH pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Živi u Sarajevu i majka je dvoje djece. Kao izuzetan poznavatelj područja javnog zdravstva, te osoba koja je već aktivna u djelovanju BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, Draženka Malićbegović je, navode iz DF-a, upravo osoba čiji doprinos je nužan u trenutno epidemiološki najugroženijem području u BiH, a to je prema svim dostupnim podacima upravo Kanton Sarajevo.

DF zahvaljuje dr. Nijazu Štitkovcu, istaknutom članu DF-a, na prihvaćanju kandidature od koje je odgovorno sam naknadno odustao ne želeći da njegovo ime bude prepreka u kadrovskom rješavanju pozicije koja je zasigurno jedna od trenutno najodgovornijih u državi.

Demokratska fronta nastavlja djelovati odgovorno, konstruktivno i kompromisno u interesu građana Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine, te očekuje imenovanje nove ministrice u najkraćem roku, navodi se u saopćenju te stranke.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!