[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/busovacki-festival-carobnjak-iz-oza-2020.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/100x73\/busovacki-festival-carobnjak-iz-oza-2020.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/busovacki-festival-carobnjak-iz-oza-2020.png","size":"852.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Predstavom 'Čarobnjak iz Oza' u četvrtak počinje Busovački kazališni festival

Premijerom prve predstave busovačkih kazalištaraca "Čarobnjak iz Oza", koja će se održati u četvrtak, 6. kolovoza, u kinu Theatre u Busovači, u 18.20 sati, počet će 2. Busovački kazališni festival "Bufest".

Riječ je o predstavi koja je nastala kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez.

"'Čarobnjak iz Oza' avanturistička je priča koja nas vodi u čarobnu zemlju Žvakača u kojoj se nalazi mnogo neobičnih stvorenja, boja, osjećaja, prepreka i životnih lekcija. Ova klasična priča zagrijat će srca kako mladih tako i svih odraslih svojim duhom fantazije isprepletene mističnošću. Poruka koju predstava nosi zasigurno je vezana za svakidašnje životne prepreke", priopćeno je iz udruge UZOR.

U predstavi glume Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma. Tehnička potpora je Nikola Lujić, a izvršni producenti predstave su Dario Plavčić, Ivan Sajević i Bojan Petrović, dok je grafičku pripremu plakata uradio Borislav Sučić.

Zbog propisanih mjera i naredbi nadležnih institucija, a vezano za zdravstvenu situaciju uzrokovanu koronavirusom, ova predstava bit će izvedena u dva termina u četvrtak. Prva izvedba je u 18, a druga u 20 sati, broj mjesta je ograničen, a prilikom dolaska na predstavu potrebno je imati masku za lice, stoji u priopćenju.

Inače, Busovački kazališni festival kao svojevrsna kulturna manifestacija, prva je manifestacija ovakvog tipa u Busovači.

"Prvi Bufest održan je prošle godine i ugostio je četiri odlične predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza. Za ovu godinu bio je isplaniran još bogatiji program, no zbog trenutne situacije uzrokovane covidom-19, festival će biti održan u nešto skromnijem obliku", navode iz UZOR-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!