[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/mobih0701.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/100x73\/mobih0701.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/mobih0701.png","size":"828.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Stručni kolegij Ministarstva odbrane BiH nezadovoljan umanjenim budžetom

Stručni kolegij Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine danas je na sjednici razmatrao Izvještaj o aspektima privremenog finansiranja za 2020. godinu i realizaciji budžeta za ovu godinu.

Razmatrana je realizacija Plana nabavki za 2020. godinu, kao i pravci djelovanja nakon usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu.

Iskazano je nezadovoljstvo umanjenim budžetom Ministarstva odbrane BiH, te su date smjernice za dalje funkcioniranje i realizaciju planova Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u novonastalim okolnostima.

Također, razmatrana je i realizacija Plana nabavki za 2020. godinu, te
konstatirana potreba racionalizacije i izvršenje zadataka u skladu sa zakonskim propisima u oblasti javnih nabavki, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Sjednici, kojom je predsjedavao Ministar odbrane BiH Sifet Podžić, prisustvovali su i zamjenici ministra odbrane BiH Mijo Krešić i Mirko Okolić, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, sekretar MO BiH Muhamed Smajić, kao i ostali rukovodioci organizacionih cjelina MO BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!