[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/12\/trump-maska.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/12\/100x73\/trump-maska.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/12\/trump-maska.jpg","size":"44.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Do sada je izbjegavao: Trump prvi put s maskom na licu

Američki predsjednik Donald Trump u subotu se prilikom posjete vojnoj bolnici prvi put pojavio s maskom na licu, koju je od početka pandemije izbjegavao nositi u javnosti.

Prilikom posjete vojnicima na liječenju i bolničkom osoblju u vojnom medicinskom centru Walter Reed u Betshedi Trump se prvi put pojavio prekrivena lica otkad se covid-19 ranije ove godine počeo širiti širom SAD-a.

Trump, koji je ranije odbijao nositi masku u javnosti, izjavio je novinarima da je „sjajna stvar“ nositi masku u bolnici, posebno u razgovoru s vojnicima od kojih su neki upravo sišli s operacijskog stola.

Dužnosnici javnozdravstvenih ustanova pozvali su građane na nošenje maski jer usporavaju širenje virusa od kojeg je u SAD-u do petka umrlo oko 134.000 ljudi.

Kritičari su za Trumpovo odbijanje nošenja maske rekli da pokazuje nedostatak vodstva.

Sjedinjene Države su u petak s više od 69.000novih slučajeva ponovno oborile vlastiti rekord broja novozaraženih u jednom danu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!