[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/11\/sarajevo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/11\/100x73\/sarajevo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/11\/sarajevo.jpg","size":"154.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Tačno u podne oglasile se sirene u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici danas su se u 12:00h simbolično oglasile sirene za prestanak opasnosti u trajanju od jedne minute na području svih općina Kantona Sarajevo.

Kako je potvrđeno za Sarajevo.ba sirene su se oglasile u gradovima i općinama u drugim kantonima FBiH.

Pješaci koji su se u tom trenutku zatekli na ulicama zastali su, odavši time počast žrtvama i davši time doprinos obilježavanju 25. godišnjice genocida.

Vlada Kantona Sarajevo,incijativu Grada dopunila je na način da se ova aktivnost provodi svake godine na ovaj tužni dan, kako bi se i na taj način izrazilo suosjećanje Sarajeva sa stradanjem nedužnih civila u Srebrenici.

Vlada Federacije BiH je na sjednici 2. jula u Sarajevu, donijela Odluku o proglašenju 11. jula 2020. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine i danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Na osnovu te Odluke na svim zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije BiH danas su zastave spuštene na pola koplja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!