[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/mup-hbz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/100x73\/mup-hbz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/mup-hbz.jpg","size":"105.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Djelatnik MUP-a HBŽ-a sudionik projekta 'Sigurna turistička sezona' u Hrvatskoj

Djelatnik MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) sudionik je projekta pod nazivom "Sigurna turistička sezona 2020" koji se već tradicionalno provodi od 1. srpnja do 1. rujna u priobalnim policijskim postajama u Republici Hrvatskoj.

Projekt ove godine obuhvaća 74 policijska službenika iz 17 zemalja i to Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Francuske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

U sklopu takve međunarodne suradnje policije, započete 2006. godine, policajci iz raznih europskih zemalja na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj. 

"Strane kolege policajci doprinijet će većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i omogućiti bolju suradnju pri rješavanju kaznenih djela", navode iz MUP-a HBŽ-a. 

Bez oružja, ali u odorama svoje policije, radit će u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama. 

U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomoći će u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, i time razrješavanju mogućih konfliktnih situacija. 

Za vrijeme rada neće primjenjivati policijske ovlasti, niti poduzimati bilo kakve policije mjere, već će pomagati u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa, ali i pomagati stranim gostima pružajući im servisne informacije, kazali su iz MUP-a HBŽ-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!