[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/zahvalnica-leftor-01-10-07-2020.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/100x73\/zahvalnica-leftor-01-10-07-2020.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/zahvalnica-leftor-01-10-07-2020.jpg","size":"61.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Hadžimehmedović: Pomogli smo online rad više od 170 obrazovnih institucija

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je uručio javno priznanje "Zahvalnicu" kompaniji "LEFTOR" d.o.o. Tuzla.

Priznanje je uručeno za podršku i uspjeh u realizaciji online nastave u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona u školskoj 2019/2020. godini tokom obustave redovne nastave uzrokovane pandemijom koronavirusa (COVID-19). 

Vlasnik kompanije "LEFTOR" Amir Hadžimehmedović se zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona na priznanju i povjerenju, te u izjavi za Fenu naglasio da je ova kompanija za vrijeme pandemije koronavirusa do sada pomogla rad više od 170 obrazovnih institucija uslugama iz oblasti hostinga.

- Pomogli smo rad više od 170 univerziteta, osnovnih i srednjih škola, odnosno postojećih klijenata koji su izrazili potrebe za povećanim resursima tokom pandemije koronavirusa. U Tuzlanskom kantonu smo pokrili sve osnovne i srednje škole, kao i Univerzitet u Tuzli na način da smo elektronski potpomogli obrazovanje. Ovim institucijama smo obezbijedili serverske resurse i sisteme koji su omućili održavanje online nastave, audio i video konferenciranje, te podršku prilikom izrade elektronskih materijala koji su trebali biti distribuirani do korisnika - objasnio je Hadžimehmedović. 

Ističe da je pored Tuzlanskog kantona "LEFTOR" u ovoj oblasti imao uspješnu saradnju i s Goraždanskim kantonom i Univerzitetom u Sarajevu. 

Inicijativa za korištenje novih tehnologija i nastavak nastavnog procesa na online platformi potekla je iz Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te Pedagoškog zavoda Tuzla. Od samog početka i proglašenja stanja pandemije, kompanija "LEFTOR" se stavila na raspolaganje Ministarstvu obrazovanja i nauke.

Tuzlanski kanton se tokom ljetnog perioda priprema za početak nove školske godine i sigurno je da će, ukoliko ne bude uslova za tradicionalnu nastavu, za online nastavni proces ponovo potrebovati usluge kompanije "LEFTOR", koja je spremna nastaviti saradnju sa svim obrazovnim institucijama u BiH, kao i drugim klijentima kojima je ovaj vid usluga potreban.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!