[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/kssssssssss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/100x73\/kssssssssss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/kssssssssss.jpg","size":"95.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Fasada zgrade Akademije scenskih umjetnosti biće završena ovog mjeseca

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić, predstavnici Zavoda za izgradnju KS i UNDP-a, kao implementatora projekta, razgovarali su danas o nastavku projekta izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti.

U toku su radovi na fasadi objekta Akademije koji će biti završeni do kraja ovog mjeseca. Kako je najavljeno, u augustu će početi izvođenje građevinsko-zanatskih radova u unutrašnjosti zgrade, koji će trajati narednih sedam mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje zgrade Akademije procijenjena je na oko 32 miliona KM. Za dosadašnje radove je izdvojeno oko 14 miliona KM, a za završetak je potrebno osigurati dodatnih 16,8 miliona KM.

Premijer je sa učesnicima sastanka razmatrao mogućnosti racionaliziranja projektnog budžeta, posebno mogućnosti da se kroz javno-privatno partnerstvo kao i odgovarajući prihvatljiv oblik komercijalizacije pokuša osigurati dio sredstava neophodnih za dovršetak ovog značajnog projekta.

O tome će se narednih dana razgovarati i sa predstavnicima Akademije, najavljeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!