[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/fna-122644-m.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/100x73\/fna-122644-m.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/fna-122644-m.jpg","size":"54.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Plenković: Protiv toga sam da se diže žica između Hrvatske i BiH (VIDEO)

Komentirajući trenutnu migracijsku situaciju na granici između Hrvatske i BiH, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je kako hrvatska strana ulaže maksimalne napore da sarađuju s bh. policijom bez obzira o kojem entitetu se radi te je ponovio da je protiv podizanja žice između Hrvatske i BiH.

- Mislim da to pitanje, ako dobro surađujemo i razmjenjuje informacije, dobro možemo i rješavati bez jedne fizičke barijere koja je po meni nešto što ni Hrvatska ni BiH ne žele - poručio je Plenković u Mostaru.

Dodao je kako je riječ o dvije zemlje upućene jedna na drugu te da takva poruka, po njegovom mišljenju, ne bi bila dobra.

- Ja garantiram da ako još jednom dobijemo povjerenje hrvatskih birača za drugo poluvrijeme ekonomskog oporavka i zajedničkog rada, da se to neće dogoditi ni u budućnosti (podizanje žice), nego da ćemo kroz dijalog i saradnju rješavati i pitanje migracija - izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ponovio je kako se pitanje migracijske krize zapadnobalkanske, odnosno istočnomediteranske rute mora prije svega riješiti na grčko-turskoj granici te je dodao da je cijela poenta politike EU da granicu treba štiti na mjestu gdje migranti prvi put ulaze na područje EU.

Pogledajte VIDEO

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!