[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/paradajz-rajcica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/100x73\/paradajz-rajcica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/paradajz-rajcica.jpg","size":"97.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Položen kamen temeljac za izgradnju tvornice za preradu rajčica

 Polaganjem kamena temeljca u Kruševu kod Mostara označen je početak izgradnje Podravkine tvornice za preradu rajčica.

Kamen temeljac položili su premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kazao je kako je izgradnja tvornice za preradu rajčica u Kruševu dio plana kojeg je sebi postavi 2017. godine kada je došao na čelo Podravke da se s hrvatskih i bh. polja osigura samodostatnost sirovinske osnove.

- Godinu dana nakon toga započeli smo projekt proizvodnje rajčice i evo, iz godine u godinu, taj projekt razvija se od početnih 300 tona, do ove godine s milijun i 200 tisuća sadnica rajčice. Danas smo ovdje prisutni da pokrenemo tvornicu koja će sljedeće godine prerađivati rajčicu ovdje u Hercegovini i plasirati prema Podravci, a ona distribucijom u preko 60 zemalja svijeta može ostvariti prihode koje će ovom narodu i ovom kraju osigurati zaposlenost - istaknuo je Pucar.

Izrazio je nadu da će Podravka kroz pokretanje poljoprivrede biti generator ostanka stanovništva na ovim prostorima.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!