[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/palestina.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/100x73\/palestina.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/palestina.jpg","size":"80.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ambasada Države Palestine u BiH o sastanku ambasadora islamskih država u BiH

Na poziv ambasadora Države Palestine Rezeqa Namoore, doajena islamskog diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, ambasadori država OIC-а prisutnih u Bosni i Hercegovini održali su sastanak u sjedištu Ambasade Države Palestine.

- Ambasadori su razgovarali na sastanku o opasnoj situaciji kroz koju prolazi palestinsko pitanje, kao rezultat izraelskih agresorskih mjera spram palestinskog naroda i teritorije Države Palestine, a prije svega okupiranog Jerusalema, te uslijed programa Vlade izraelskog okupatora koji će otpočeti aneksijom velikih palestinskih teritorija u dolini Jordana i sjeverno od Mrtvog mora, te područja ilegalnih izraleskih naselja - navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost ambasadori su na sastanku ponovno istakli stavove podrške i potpore svojih država palestinskom narodu i Državi Palestini u suočavanju s izraelskim okupatorskim mjerama, koje znače likvidaciju i okončanje mirovnog procesa što se temelji na principu dvodržavnog rješenja na osnovu rezolucija međunarodnog prava izdanih od UN-a, Vijeća sigurnosti, Arapske mirovne inicijative i međunarodnog zakona.

- Okupljeni ambasadori su se dogovorili da će koordinirati zajedničke diplomatske napore u potpori legitimnih palestinskih prava te u suočavanju s izraelskim agresorskim politikama. Također, ambasadori su pozvali međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost za zaštitu mirovnog procesa i postavi granicu izraelskoj okupaciji i njenim agresorskim politikama koje krše svaki zakon - naglašeno je.

Ambasadori su 'izrazili poštovanje Bosni i Hercegovini i istakli stavove podrške svojih država stabilnosti, sigurnosti, integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine'.

- Ovdje također želimo spomenuti da je danas 53. godišnjica izraelske agresije i okupacije Časnog Jerusalema, teritorija Države Palestine i sirijsko - arapske Golanske visoravni – navodi se u saopćenju za javnost Ambasade Države Palestine.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!