[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/04\/logodns.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/04\/100x73\/logodns.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/04\/logodns.png","size":"546.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

DNS - Smjena Lejle Rešić posljednja koju ćemo prihvatiti

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) jednoglasno je zaključilo da za smjenu Lejle Rešić, koja je odlično radila svoj posao u tri saziva Vlade Republike Srpske, nije postojao ni jedan razlog.

- Ako ćemo politiku, odnose u koaliciji i vođenje Republike Srpske svesti na osvetu, onda tu nema sreće ni za koga. Ni za RS, ni za njene građane – saopćeno je iz te stranke.

- Ako je razlog za smjenu ministra gubitak vlasti u jednom gradu, o kakvom demokratskom društvu mi uopšte govorimo - pitaju iz DNS-a.

Tvrde da je ta odluka izraz slabosti SNSD-a, a ne DNS-a.

- Smjena Lejle Rešić je posljednja smjena kadrova DNS-a koju ćemo prihvatiti – naveli su u saopćenju.

Članica DNS-a Lejla Rešić smijenjena je danas s funkcije ministrice uprave i lokalne samouprave RS.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je nedavno da ta stranka ostaje privržena koalicionoj saradnji sa partijama sa kojima čini vladajuću većinu na nivou entiteta, ali da će raskinuti saradnju sa onima koji budu ulazili u koalicije na lokalnom nivou sa opozicijom.

DNS, čiji je član Lejla Rešić, u srijedu je u Prijedoru napravio novu koaliciju sa SDS-om i još nekim strankama, bez SNSD-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!