[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/fbi-mobile-command-center-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/100x73\/fbi-mobile-command-center-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/fbi-mobile-command-center-2.jpg","size":"104.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

SAD - Zatvoreno područje oko Bijele kuće

Područje oko kompleksa Bijele kuće zatvoreno je danas, a osigurava ga pripadnici tajne službe i FBI.

Tokom noći postavljena je ograda oko parka Lafayette i uzduž 17. ulice u Aveniji Pennsylvania, područja koja su bili centar protesta.

Protesti se održavaju širom SAD-a zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda preminulog tokom policijske intervencije. 

On je preminuo nakon policijske intervencije, tokom koje mu je jedan od policajaca držao koljeno na vratu, zbog čega se Floyd žalio da ne može da diše. Snimak događaja je isplivao u javnost, a četvorica policajaca koja su učestvovala u incidentu su otpuštena s posla i protiv njih nije pokrenut krivični postupak.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!