[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/mi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/100x73\/mi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/mi.jpg","size":"63.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Evo zašto Barselona želi Pjanića: Na toj poziciji bolji su stariji igrači

Miralem Pjanić je odbio je ponude Mančester junajteda, Čelsija i PSŽ-a jer je već ranije pristao na transfer u Barselonu, pišu i danas španski mediji. 

Do konačnog dogovora ostalo je još samo da Juventus i Barselona dogovore visinu odštete ili igrače koje će uključiti u razmjenu.

Madridski "As" je danas objavio je dokument koji objašnjava zašto Barselona toliko želi 30-godišnjeg BiH reprezentativca.

Interni izvještaj kluba iz januara 2020. godine pokazuje zašto dolazi Pjanić. U tom dokumentu jasno piše kako bi na određenim pozicijama u ekipi prednost trebali da dobiju iskusniji igrači nad mlađim. Piše kako će iskusnijem fudbaleru trebati manje vremena da se prilagodi novom klubu te da će već od prvog dana biti na najvišem nivou. Navedeno je i da su tehničko i taktički bolji, da 30-godišnjaci imaju tri do pet posto veći procenat tačnih dodavanja od mlađih igrača”, otkriva "As" i navodi kako u dokumentu piše da se sa starijim igračem lakše dogovoriti oko smanjenja plate, a to je Barseloni posebno bitno u vrijeme pandemije koronavirusa.

Dolazak Pjanića vjerovatno znači odlazak sedam godina mlađeg Arthura. 

“Nije PSŽ jedini koji Pjaniću nudi više novca od Barcelone. Sa sličnim ponudama su se javili Čelsi i Mančester junajted, ali on ne želi da ide za novcem, nego želi da odlučuje srcem i igra u klubu kojem se oduvijek divio”, objavio je nedavno "Mundo Deportivo",  te dodao da će Pjanić u Barseloni zarađivati otprilike koliko i u Juventusu, oko šest i po miliona eura po sezoni.

U Juventusu je od 2016. godine, a ranije je igrao za Romu, Lion i Mec.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!