[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/kajalisni-sat-16.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/100x73\/kajalisni-sat-16.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/kajalisni-sat-16.jpg","size":"93.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'Kajališni sat' na online repertoaru HNK Mostar

 Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru postavilo je na svome YouTube kanalu predstavu "Kajališni sat", a riječ je o predstavi iz kazališne sezone 2011./2012. u režiji Želimira Oreškovića, koja je ustvari obnova "Kazališnog sata", Jasena Boke.

 U predstavi se na humorističan način podsjeća kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Iako je to predstava s repertoara 2011./2012. malo što se promijenilo pa je ona svakako i danas aktualna, priopćeno je iz HNK Mostar.

 "Kazališni sat" Jasena Boke je veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, dok "Kajališni sat" s podnaslovom "Biti ili ne biti", progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji, odnosno u poziciji svih onih koji rade, a ne znaju kada će biti plaćeni za taj posao.

 Za ulogu u ovoj predstavi, Sanda Krgo Soldo je na 10. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska" 2012. godine dobila nagradu "Mala liska", a osim nje u predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!