[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/aq_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/100x73\/aq_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/aq_1.jpg","size":"59.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Serija A: Sindikat fudbalera protiv smanjenja plata

Sindikat profesionalnih fudbalera u Italiji je odbio predlog rukovodstva Serije A o smanjenju plata tokom pandemije koronavirusa.

Serija A je predložila da se igrači i trenerski od dvije do četiri mjesečne zavisno od toga koliko pauza bude trajala, a klubovi su se navodno složili.

Iz lige je saopšteno da je 19 od 20 pvoligaških klubova glasalo za njen predlog, dok se Juventus suzdržao jer je već ranije postigao dogovor sa svojim igračima.

„Vidimo spremnost da se eventualna šteta zbog ove krizne situacije svali na leđa igrača. To nas dovodi do zaključka da je stvarna namjera onih koji bi trebalo da vode fudbal da ne plaćaju ono što su u obavezi”, objavilo je Udruženje profesionalnih fudbalera.

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!