[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/ay.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/100x73\/ay.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/ay.jpg","size":"91.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rozberg: Maks ima veće šanse za titulu u kraćoj sezoni

Kako sada stvari stoje šampionat Formule 1 bi mogao da počne najranije sredinom juna u Kanadi. Sve trke do te su otkazane ili odložene i Formula 1 bi nekako mogla da odložene trke ugura u raspored, ali bi vijerovatno kalendar morala da proširi i na 2021. godinu. 

Ukoliko čelnici Formule 1 to ne žele, onda će 2020. biti znatno kraća seozna, a Niko Rozberg smatra da bi to bile odlične vijesti po mladog Maksa Ferstapena.

"To uvećava šanse da neko bude iznenađujući šampion jer ako ima manje trka onda sreća igra veću ulogu. Verovao sam da Red Bul i Maks mogu da idu po titulu ove godine i da mogu da iznerviraju Mercedes. Ako bi sezona bila kraća onda bi šanse bile još veće", kazao je Niko Rozberg.

Niko je inače poslednji koji je pobedio Luisa Hamiltona u trci za šampionsku titulu, a bilo je to 2016. godine kada je za samo pet poena bio bolji od timskog kolege. Rozberg se odmah posle tog trijumfa povukao iz Formule 1. 

izvor: sport klub

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!