[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/nebojsa-radmanovic01.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/100x73\/nebojsa-radmanovic01.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/nebojsa-radmanovic01.jpg","size":"57.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Radmanović čestitao onima koji su u svakodnevnoj borbi protiv Covida-19

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović kazao je u obraćanju poslanicima tog doma da tu dužnost preuzima u teškom vremenu kada se cijela zemlja i građani suočavaju sa pandemijom korona virusa Covid- 19.

Kako je neveo, radi se o virusu koji ulazi u domove, napada zdravlje i ugrožava živote porodica, rodbine, prijatelja, komšija i poznanika, zbog čega je čestitao onima koji su u svakodnevnoj, direktnoj i neposrednoj borbi za zdravlje i živote ljudi, ljekarima i medicinskom osoblju, kao i onima koji su svakodnevno izloženi virusu u nastojanju da osiguraju normalan život.

- Čestitam i članovima kriznih štabova vlasti na svim nivoima, čvrsto uvjeren da rade dobar posao i da mjere koje preduzimaju daju dobre rezultate. Svim tim ljudima treba podrška i pomoć vlasti na svim nivoima. Zato smatram da je neophodno da prestanemo s političkim nadmetanjima dok traje bitka za život. Vrijeme je za koordinaciju i zajednički rad vlasti na svim nivoima da bismo pobijedili ovu globalnu pošast - kazao je Radmanović.

Naglasio je da su članovi Kolegija Predstavničkog doma u stalnom kontaktu, u nastojanju da pronađu rješenje za organizaciju sjednica Doma, uzimajući u obzir sva ograničenja, mjere i odluke kriznih štabova.

- O našim odlukama i rješenjima s ciljem da Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH omogućimo da, na siguran način ispunjava svoju ustavnu ulogu, bit ćete blagovremeno obaviješteni - najavio je.

Uz poruku da se ostane u kući, zaželio je svima dobro zdravlje, a onima kojima je potvrđeno da su pozitivni na Covid-19 uputio podršku i želje za brzo ozdravljenje, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!