[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/policija-rs-10.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/100x73\/policija-rs-10.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/policija-rs-10.jpg","size":"58.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Zabranu kretanja prekršile 44 osobe, a 55 zbog napuštanja mjesta prebivališta

Zabranu kretanja u Republici Srpskoj (RS) u vrijeme policijskog sata prekršile su 44 osobe, dok je 55 prekršajno sankcionisano jer nisu poštovali zaključak o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta.

Ta zabrana se odnosila na period subotom od 12.00 do nedjelje u 18.00 sati.

Po podacima policije za protekla 24 sata, u tom bh. entitetu jedna osoba je prekršila izrečenu mjeru izolacije i uručen joj je prekršajni nalog.

Evidentirana su tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

U mjestu Povelič, kod Srpca, slobode je lišen N.M. koji je prekšio zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata, istekla mu je i potvrda o registraciji putničkog vozila, te je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Prilikom transporta službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom lišenja slobode zadobio i lakšu tjelesnu povredu.

U Banjoj Luci je, tokom policijskog sata, uhapšen A.T., kod kojeg je pronađen alat za izvršenje provala, a nepoznate osobe su opljačkale i kiosk u tom gradu.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!